Nem szégyen tanulni és csiszolni szakmai mesterfogásainkat – és tanulni mások hibáiból. Május 9., Budapest!

A Daikin Service Games klímaszerelőknek meghirdetett világverseny Japán döntőjébe nyert kvalifikációt egy magyar versenyző, Dobai András, aki a Daikin Hungary szerviztechnikusa. (Forrás) A japán Daikin Industries Ltd. az olimpiához hasonlóan négyévente szervezi meg a Daikin Service Games versenyt saját szerviztechnikusai és partnerei szervizesei számára. A világ legjobbjait a régiós előválogatók után Japánban várják. A közép-kelet európai fordulóban ősszel (2023), az Applied (folyadékhűtők és légkezelők) versenyen 51 szerviztechnikus vett részt, ahol az első 5 helyezésből hárman magyarok voltak, mindannyian a Daikin Hungary szakemberei. Dobai András az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió legjobbjaival mérhette most össze tudását, ahol a második helyezést érte. Ezzel az eredménnyel ősszel (2024) várja őt a világ legjobb klímaszerelőinek versenye, a Daikin Service Games világbajnokság, amit a Daikin őshazájában, Japánban, Osakában rendeznek meg.

Vajon mi volt számára a legnagyobb kihívás a versenyen?
„Leginkább a vízszivattyús feladat miatt izgultam, mert itthon ezzel a klíma-és folyadékhűtő szerelő szerviztechnikusok nem foglalkoznak, ez egy másik szakterület. Érdekes volt látni ekkora régióból az országok helyi sajátosságait és erősségeit – ez a feladat például azért volt a verseny része, mert a Közel-Keleten a teljeskörű megoldás részeként a Daikin szerviztechnikusok a vízszivattyú javításokat is maguk végzik.” nyilatkozta a magyar versenyző.

Tálcán kínálja a HKVSZ a megoldást és még többet is!

Május 9., Budapest; egésznapos, gyakorlat-orientált továbbképzés: REGISZTRÁCIÓ!

Sajnos a Szövetséghez rendszeresen beérkeznek egy-egy elvétett tervezési és/vagy kivitelezési munkálat következtében szakmai állásfoglalás-kérések, melyek rendre arra hívják fel a figyelmet, hogy sok esetben nem teljesen egyértelmű, hogy mi a különbség a klímaberendezés és a hőszivattyús rendszer között. A közelmúlt energiaválsága és bizonytalan gazdasági körülményei miatt a hőszivattyúk telepítésére az igény és a kereslet rendkívül felfutott. Ezzel együtt a hibás tervezések és kivitelezések is elszaporodtak. A másik sarkalatos kihívás az új, alternatív hűtőközegekre való váltás szakmai és biztonságtechnikai kérdései.
Ide vonatkozóan kínálunk szakmai hiánypótló továbbképzést elsősorban a klímatechnikusok részére.
Bár a továbbképzésért 15 F-gáz kreditpont jár, azonban a szimpla „kreditpontvadászokat” megkérjük, kíméljék meg a férőhelyeket az igazán és elsősorban a szakmai tudásért jelentkezők érdekében!

Helyszín: 1139 Budapest, Fáy u. 12A
Időpont: 2024. május 9.
Időtartam: 9:00-16:30

Program és témakörök:
Good Practice:
Alkalmazott hűtőközegek biztonsági kérdései
Hőszivattyúk telepítésének mesterfogásai
Leggyakoribb vízoldali hibák
Áramlástechnikai alapismeretek
Tervezés és kivitelezés összhangját zavaró tipikus tévedések
Energetikai szempontból miért fontos már a tervezésnél minden környezeti körülményt értékelni
Esettanulmányok, kivitelezési melléfogások
Előadók:
Homor Miklós, épületgépész; hőszivattyú-, napkollektor-, kazán szakértő, megújuló energia hasznosítása szakértő
Unical Kazán és Hőszivattyú Képviselet vezetője
Piblinger Tibor, épületgépészeti műszaki ellenőr, felelős műszaki vezető, energetikai felülvizsgáló
Technológia Hűtés és Klíma Kft

REGISZTRÁCIÓ!

Részvételi díj:
HKVSZ-tag: 32.000,-ft+áfa/fő + étkezés és italfogyasztás
nem tag: 44.000,-ft+áfa/fő + étkezés és italfogyasztás
(A részvételi díj mellé 5000,-ft+áfa/fő helyszínre szállított étkezési és italfogyasztási költség kalkulálandó!)